Deze zomer is er ein-de-lijk weer een volle zonsverduistering, yay. Dit is iets waar veel liefhebbers naar uit kijken (inclusief ik zelf).

Voor iedereen die niet weet wat een zonsverduistering is: geen probleem, ik vertel het je. Oké, een zonsverduistering is een astronomisch verschijnsel. Dit betekent dat het licht van de zon de waarnemer niet zal bereiken, omdat een hemellichaam in het pad staat van het licht. Vaak wordt hiermee de maan bedoelt, die het licht van de zon blokkeert. Dus, om een moeilijk verhaal iets lichter te maken: de wereld zal voor een kort moment donker zijn. Dat is best bijzonder zo midden op de dag. Eerlijk gezegd heb ik zelf nog nooit een zonsverduistering meegemaakt, waardoor ik ook erg benieuwd ben. Hoe zou het er nou in de werkelijkheid uit zien? En zal de wereld écht zo donker zijn als in de nacht?

Waar kunnen we hem zien?

Helaas zal deze verduistering alleen zichtbaar zijn in de Verenigde Staten. Er zijn een paar illustraties gemaakt waarin je het gedetailleerde pad (van de verduistering) kan zien. Dit zijn de plekken waar je het verschijnsel kan waarnemen. Daarnaast zal de volledige verduistering te zien zijn op 21 augustus. Wil je meer weten? Ga dan naar  eclipse.gsfc.nasa.gov ?.

Regards,
Lauryn