Voor de mensen die erg actief zijn op Instagram; er zijn een paar engagement groepen actief waarin je elkaar kan supporten. Maar wat zijn dit precies voor groepen en hoe werkt het?

Je hebt vast weleens van het fenomeen ‘Instagram Pods’ of ‘Engagement Groepen’ gehoord. Zo niet, geen enkel probleem. Het zijn namelijk groepsgesprekken in de Direct Messages functie van Instagram. Dit zijn groepen waar maximaal vijftien Instagrammers in kunnen zitten. Wanneer de groep volgepropt is, is het de bedoeling dat iedereen zijn recent geplaatste foto stuurt. Op deze manier, gaat de rest van de groep op de foto reageren en zal deze ook liken. Het gaat er hierbij natuurlijk om dat de engagement van de betreffende persoon zal groeien. Niet gek toch?

Persoonlijk vind ik deze groepen vaak enorm chaotisch. Vooral als de Instagrammers het voor de eerste keer doen. Ze hebben er wellicht verschillende verhalen over gehoord of gelezen, die niet eens waar zijn. Bijvoorbeeld de manier waarop een foto gestuurd zou moeten worden in de groep. Sommige deelnemers denken namelijk dat het niet zal zorgen voor engagement als je de foto direct (via het ‘papieren vliegtuigje’) verstuurd. Het is natuurlijk behoorlijk irritant als iedereen zijn of haar foto op een andere manier verstuurt. Wat ze allemaal niet weten, is dat ze de mindere mate van engagement zelf veroorzaken. Wanneer je namelijk in een Instagram pod zit, geef je geen of minder aandacht meer aan andere accounts. Dit trekt je terug van de engagement die je voormalig had gekregen van deze accounts.

“Goed, dan kan ik nu eerlijk vertellen dat ik zelf ook in een paar groepen heb gezeten”

Zo. Dat is een lang verhaal, niet waar? Volg je het allemaal nog? Goed, dan kan ik nu eerlijk vertellen dat ik zelf ook in een paar van deze Instagram groepen heb gezeten. Ik heb er zelfs een paar opgestart (wow). Maar na een tijdje realiseerde ik mij dat het mij veel te veel tijd kostte om alles bij te houden. Toen ik mijn examens achter de rug had en op vakantie ging naar New York City besloot ik de groepen te verlaten. Met het deelnemen aan dit soort pods ben je namelijk veel verder van huis (wat betreft engagement) en het slurpt alleen maar aan je vrije tijd. Dat moet je niet willen!

Hopelijk is alles duidelijk voor nu. Mocht je toch nog vragen hebben? Voel je vrij om mij een berichtje te sturen.

Regards,
Lauryn