De verwachtingen liggen tegenwoordig erg hoog. Vandaar dat ik mijzelf regelmatig de vraag stel: wat verwachten ze van mij? Onlangs schreef ik dan ook een blogpost over het verslaafd zijn aan de cijfers op Instagram. In dit artikel heb ik verteld dat Instagram een nieuw algoritme heeft dat totaal niet aanslaat.

Heb je dit artikel niet gelezen? Lees hier ‘verslaafd aan cijfers’.

Wat is er aan de hand?

Nog niet heel lang geleden begon ik de manier waarop mensen mij zien te erkennen. Ik kwam erachter dat mensen eigenlijk heel veel van mij verwachten. Je kent vast dat moment dat je iemand net ontmoet en je op gegeven moment Instagram accounts gaat uitwisselen. Op een of andere manier zijn zij al-tijd onder de indruk van de hoeveelheid Instagram volgers die ik heb. Ik bedoel, natuurlijk ben ik daar super trots op. Het heeft me veel tijd en moeite gekost om dat allemaal te bereiken. Maar wat ik probeer te zeggen, dat dit eigenlijk niet hét ding moet zijn waar men geïnteresseerd in is. Kijk, ik wil dolgraag praten over mijn ervaring, maar het is gewoon stom als men mij alleen leuk vindt door deze hoeveelheid volgers. Oh my god, ik weet gewoon niet hoe ik dit normaal kan uitleggen. Hopelijk begrijpen jullie het een beetje.

Afgelopen dagen heb ik hier vaak over nagedacht en wat het dan precies is dat ze van mij verwachten, want dat is een heleboel. Deze mensen verwachten eigenlijk altijd dat ik professioneel ben. Maar dat is toch vreemd? Mag ik dan niet mijzelf zijn en een tiener, precies zoals hen? Daarnaast heeft iedereen de verwachting dat mijn foto’s sowieso meer dan 500 likes scoren, maar dat gebeurd nu al een paar maanden niet meer. Ikzelf heb dat nu geaccepteerd, maar het zijn juist de mensen om mij heen die het lastiger voor mij maken. Waarom? Omdat ik altijd dolgraag wil geven wat van mij verwacht wordt. Maar goed, dat is niet altijd mogelijk…

Het enige dat ik mijzelf nu nog wil zeggen is dat ik alert moet zijn voor het feit dat ik ook maar een student ben. Ik hoef mijzelf niet voor te doen als een volwassene die al enorm veel ervaring heeft. Ik moet mij gewoon gaan focussen op die dingen die ik leuk vind.

Regards,
Lauryn