Weet je welk onderwerp er écht met mijn gedachten speelt? Zwaartekracht. Ik word zo’n beetje gek wanneer ik eraan denk. Dus ja, als er iets is dat zoveel impact heeft moet ik dit uiteraard delen op mijn eigen stukje internet. Duh.

Onlangs heb ik de serie ‘Cosmos: A Spacetime Odyssey’ afgekeken op Netflix. Zonder enige sponsorship raad ik jullie deze serie enorm hard aan. Het is super interessant en het wordt allemaal op een luchtige manier uitgelegd. Dat is prettig, omdat het onderwerp al moeilijk genoeg is.

Alweer even geleden hadden we het over zwaartekracht in de Natuurkundeles. Het was een onderwerp dat mij toen al aansprak. Maar het was voor mij toen nog niet zó interessant dat ik op eigen initiatief onderzoek zou doen. Tegenwoordig is dat anders. Het onderwerp kwam opnieuw ter sprake in de eerdergenoemde Netflix serie. Toen ik er in deze serie opnieuw over hoorde knapte er iets. Opeens vond ik het nog interessanter en ging ik er naar opzoek op internet.

We weten allemaal dat zwaartekracht dat ene ding is waardoor wij rechtop kunnen staan op de wereldbol. We weten ook dat de ruimte minder zwaartekracht heeft waardoor wij als mens rond kunnen zweven. Nog steeds raar om daar over na te denken, niet waar? Ik zou zelf bijvoorbeeld enorm graag naar de ruimte willen om dat te kunnen ervaren. Het lijkt me heel vreemd om geen grip meer te hebben en gewoon rond te zweven alsof je in water zwemt. Wie zal mij ooit eens laten gaan?

Wat is zwaartekracht?

Toen ik hierover na ging denken werd ik echt gek. Er is namelijk geen antwoord op deze vraag en dat is hetgeen wat het zo gek maakt. Het is iets dat effect heeft op andere dingen. Maar we kunnen nog niet precies uitleggen wát het is. Dat is toch raar. Wij als menszijn kunnen nadenken, maar blijkbaar niet diep genoeg om erachter te komen wat zwaartekracht precies is. Hmpppff. Ik hoop echt dat een slimme wetenschapper daar ooit achterkomt. Ik wil het namelijk gewoon dolgraag weten.

Welk onderwerp spookt er door jullie gedachten de laatste tijd?

Regards,
Lauryn