Iedereen krijgt vette mogelijkheden in zijn of haar leven. Maar is het, het altijd waard om deze aan te nemen? Recentelijk schreef ik over uitdagingen accepteren en adverteren vs privacy. Vandaag ga ik de andere kant van deze verhalen vertellen, omdat je werkelijk sommige mogelijkheden moet afwijzen.

Nadat ik twee zeer gemotiveerde blogartikelen schreef over het accepteren van uitdagingen, bijvoorbeeld, is het belangrijk om ook te weten dat men niet iedere uitdaging kan aangaan. Helaas moeten deze worden geweigerd en dit is waarom:

Eigen ervaring

Ik heb zelf opgemerkt dat als ik iedere uitdaging of iedere mogelijkheid die ik aangeboden krijg wil uitvoeren, ik gestrest raak. Ik bedoel, het is hartstikke leuk om zoveel dingen te kunnen en mogen doen. Vooral omdat je er enorm veel van kan leren, weet je wel. Maar op dit soort momenten wordt het mij in ieder geval soms te veel. Het lastigste moment is dan ook om te stoppen. Het is net als een rollend balletje. Wanneer het rolt, moet een andere factor het tegenhouden om het te laten stoppen. Wat ik probeer te zeggen is dat het niet makkelijk is om te stoppen als je er middenin zit. Dat herken je vast wel.

Onlangs heb ik mijzelf verteld dat ik er ├ęcht mee moest stoppen. Ik kreeg een mooi aanbod, maar ik werd letterlijk gestrest van alle dingen die ik ervoor moest doen. Toen ik daarover nadacht zei ik tegen mezelf: doe het niet.

Ik wil nu aangeven dat het belangrijk is om goed na te denken voordat je een beslissing neemt. Als het goed gaat, doe het dan ook gewoon. Je verdient dat. Maar wanneer je twijfelt of als het momenteel sowieso al niet goed gaat, dan moet je nogmaals nadenken. Misschien zou je het niet moeten doen. Wanneer was de laatste keer dat jij een toffe mogelijkheid hebt afgewezen?

Regards,
Lauryn