Sinds Instagram een nieuw algoritme heeft ben ik erachter gekomen dat ik erg verslaafd aan cijfers ben. Het is gewoon heel raar om teleurgesteld te zijn wanneer je post niet het aantal likes heeft gehaald dat je dacht dat het zal halen…

Maar goed, hoe ga je met zo’n verslaving om? Ik bedoel, ik vind het nog steeds hartstikke leuk om mijn foto’s met jullie te delen dus dat zal ik ook zeker blijven doen. Maar het is niet tof om iedere keer weer teleurgesteld te worden. Vaak genoeg denk ik wel van, fuck it publiceer gewoon wat jijzelf écht leuk vindt, maar ik zou willen dat dit gevoel nog sterker wordt. Ik bedoel, leuk dat ik zoveel volgers heb, maar ikzelf kan er niets aan doen dat Instagram mijn foto’s niet aan ál deze volgers laat zien. Toch?

“Voorheen kreeg ik namelijk circa 700-800 likes per foto”

Zelf wanneer ik hieraan denk word ik weer chagrijnig. Hoe kan een account met meer dan 10.000 volgers maar maximaal 400 likes halen? Het lijkt net alsof het betreffende account dat volgers heeft gekocht, niet waar? Gelukkig beheer ik een zogenaamd business account waarin ik statistieken kan bekijken. Hier zie ik dan ook dat mijn foto’s veel (lees: heel veel) minder mensen bereikt dan hiervoor. Dat betekent dat mijn foto gewoon niet wordt laten zien in de tijdlijn van mijn volgers. Super raar. Ik bedoel maar, deze mensen hebben mij toch niet voor niets gevolgd een tijdje terug?

Op dit moment is mijn doel om uit te zoeken hoe ik het terug kan krijgen naar hiervoor. Voorheen kreeg ik namelijk circa 700-800 likes per foto. Ik wil gewoon weten hoe ik mijn foto’s weer kan laten verschijnen in hen tijdlijn. Weet een van jullie misschien hoe dit in zijn werk gaat?

Regards,
Lauryn