Hoe gaan tussenbloggers om met samenwerkingen?

Onlangs dacht ik na over de manier van eerlijk handelen voor samenwerkingen. Grote bloggers kunnen in de meeste gevallen altijd vragen voor een vergoeding, terwijl kleine bloggers vaak al akkoord gaan met alleen producten. Ik bedoel, dat is eerlijk toch?

En dan zijn er ook nog de ‘tussenbloggers’, zoals ik ze nu even benoem. De bloggers die nét geen kleine blogger meer zijn maar ook zeker nog niet tot de grote bloggers behoren. Deze influencers willen uiteraard ook hun werk blijven doen en producten blijven reviewen. Maar hoe kan dit tegen een eerlijke compensatie? Hun bereik is namelijk ook vaak veel meer dan de kleine bloggers, dus akkoord gaan met alleen het ontvangen van producten is wellicht wat weinig. Deze meiden verdienen wel meer dan dat.

“Gelukkig zijn er genoeg platforms waarop je campagnes kan ‘verzamelen'”

Uiteraard weet ik dat je altijd kan vragen voor een kleine vergoeding naast het ontvangen van het product. Maar helaas gaan een heleboel bedrijven hier niet mee in zee. Zij denken vaak dat je té klein bent in vergelijking met de allergrootste Nederlandse bloggers. Dat is aardig vervelend zo af en toe. Gelukkig zijn er ook genoeg platforms waarop je campagnes kan ‘verzamelen’. Deze platforms selecteren vaak de bloggers met het hoogste bereik, wat natuurlijk logisch is. Maar het is alsnog niet heel chill voor deze tussenbloggers. Hoe is het nu ooit mogelijk om te krijgen wat je werkelijk verdient.

Vandaag wil ik jullie daarom vragen hoe jullie, als blogger zijnde, omgaan met samenwerkingen. Ik hoor het graag! Wellicht kunnen we samen, als community, tot een oplossing komen :-).

Regards,
Lauryn

1 Comment

  1. by Nikita on August 4, 2017  8:40 am Reply

    Hey, I think it is all about finding the right PRs or Platforms. I don't see why brands should only give medium influencers or bloggers only the products. That is pathetic because it is also our source of livelihood (at least one of it). The ridiculous part is that most platforms have obnoxious demands about followers, subscribers etc.

    If we are able to find platforms or PRs that are considerate towards medium influencers or bloggers since we have good engagement rate then I think things will change.

Leave a reply

Your email address will not be published.