Ik wilde al een heel lange tijd over dit onderwerp schrijven, maar ik wist nooit precies wat ik er dan over kon schrijven. Nu ik een paar maanden later ben, ben ik er volledig over uit. Saturnus is namelijk écht mijn lievelingsplaneet.

Zelf wist ik nooit waarom dit mijn lievelingsplaneet was, maar ik denk dat ik daar nu eindelijk achter ben. Afgelopen zaterdag deed ik namelijk research naar mijn eigen sterrenbeeld (waterman). Toen ik meer en meer informatie las over Waterman kwam ik erachter dat Saturnus een van hun ‘heersers’ is. Dat is toch super vet?

Gedurende dit online onderzoek klikte ik verder en verder. Uiteindelijk kwam ik op een pagina dat gaat over Saturnus in astrologie. Super interessant. Deze pagina vertelde mij dat deze planeet over de twee sterrenbeelden Steenbok en Waterman heerst. Het belangrijkste beleid van Saturnus blijkt verantwoordelijkheid nemen te zijn. Dat verbaasd mij helemaal niets, omdat ik dat zelf ook graag doe. Jep, Saturnus en ik hebben nu al veel gemeen ;-).

Hoofdrol van Saturnus

De hoofdrol van Saturnus in ons leven is om ons rust te geven. De planeet zal ons dingen laten doen die goed voor ons zijn. En wanneer er geen keuze is, zal het ons ziek maken zodat we die rust wel moeten nemen in bed. Hmmm, ik heb geen idee of dit nu zo goed klinkt, maar oké. Het is wellicht wel fijn om in je achterhoofd te houden dat er tenminste iets in ons sterrenstelsel is dat wél zorgt voor je.

Ik vond de vorm van Saturnus met haar bijzondere ring altijd super mooi en dacht dat ik daarom een fan van haar was. Maar nu ik dieper ben in gegaan op de betekenissen achter hetgeen dat wij kunnen zien, is deze liefde voor Saturnus alleen maar gegroeid. Ik ben werkelijk verliefd geworden op het innerlijk én het uiterlijk van deze planeet.

Wat is jouw favoriete planeet?

Regards,
Lauryn