Voor veel, vooral kleine, bloggers/influencers voelt het misschien alsof je de ‘stoute schoenen’ aan moet trekken. Believe me, I’ve been there before. Maar zo moet je het dus NIET zien.

Als je een succesvolle influencer wilt zijn moet je deze industrie als een business zien. En JIJ bent daarin de ondernemer. Schroom dan ook niet om de telefoon te pakken en juist dát bedrijf waar je al zo lang mee samen wilt werken op te bellen. Een mailtje versturen kan natuurlijk ook. Wees niet bang voor tegenslagen en afwijzingen, want die komen toch wel. Zie dit als een leermoment en grijp de feedback die je van hen krijgt met beide handen aan. Alleen op deze manier kan je ervan leren én je brand naar een hoger niveau tillen.

Ook opgeven na een aantal afwijzingen is geen optie. Alleen door blijven werken brengt jou naar de eindbestemming. Om het realistisch te houden: stel géén onrealistische doelen voor jezelf. Bijvoorbeeld: samenwerken met internationale merken. Begin stap voor stap bij net geopende webshops en laat aan je volgers zien dat jij dit kan. Alleen op deze manier laat je, ook weer aan andere bedrijven, zien hoe jij met samenwerkingen omgaat (en wat voor content je daarbij creëert) en kunnen ze overwegen of ze dat ook willen.

Hier nog een paar tips

» Vooruitwerken. Bedrijven vinden het altijd fijn om te weten wat jij als influencer in huis hebt. Probeer dus al content te maken op de manier waarop je dat voor een samenwerking zou doen.

» Wees transparant. Bedrijven zullen vragen naar de cijfers achter jouw brand. Unieke bezoekers, hoeveelheid volgers, het totale bereik en noem naar op. Niets is erger dan deze cijfers achterhouden of sterker nog, erover liegen. Wees open en eerlijk tegenover het bedrijf, dat zorgt voor vertrouwen tussen beide partijen.

» Updates. Mocht je eindelijk een bedrijf aan de haak geslagen hebben, dan is de volgende stap: updates geven. Zorg ervoor dat jullie contact niet verwaterd en geef de andere partij vaak genoeg updates over diverse veranderingen binnen jouw brand. Let wel, doe dit niet té vaak. Het is niet de bedoeling om het bedrijf te spammen. In deze updates kun je bijvoorbeeld vermelden dat je een nieuwe post (met hun merk in beeld) hebt gepubliceerd. Of als je cijfers met een groot aantal omhoog zijn geschoten.

Heb jij als blogger/influencer al eens samengewerkt met een merk?

Regards,
Lauryn