Op het moment zit ik midden in de verhuizing. Er moeten veel spullen ingepakt worden en er moet geklust worden in het nieuwe huis. Een periode waarin ik misschien onbewust minder aandacht geef aan mijn haar.

Gelukkig ontving ik een pakketje van WECOLOUR waarin vier haarverzorgingsproducten zaten. Dit pakketje kwam als geroepen. Ik was erg nieuwsgierig naar de producten en besloot ze as soon as possible te gebruiken onder de douche.

De WECOLOUR shampoo en conditioner waren als eerste aan de beurt. Al gauw viel mij op dat de textuur van de shampoo erg dun is. Het lijkt bijna alsof je water aanbrengt. Hierdoor had ik het gevoel dat ik ook vaker de shampoo fles moest pakken om nog een beetje ervan in mijn haar te doen. Verder is mij niks ‘negatiefs’ opgevallen. Dus laten we verder gaan met de positieve punten: “deze shampoo is ontwikkeld zonder sulfaten (ook vaak sls genoemd), siliconen en parabenen en onderscheidt zich daardoor van reguliere shampoo’s”, aldus WECOLOUR. Dat klinkt goed, niet waar? Daarnaast is ook de geur van dit product aangenaam. Dat is altijd even afwachten, haha.

Nadat ik de shampoo heb gebruikt is het tijd voor de WECOLOUR conditioner. Bij dit product is mij helemaal niets opgevallen. De geur sluit goed aan bij de geur van de shampoo, dat is fijn. Daarnaast is ook de textuur prettig voor het haar. “De conditioner van WECOLOUR werkt ook als een masker (je kunt het ook gerust een nacht laten intrekken). Het versterkt de balans van het haar, verzorgt het en geeft het veel glans”, aldus WECOLOUR. Dit heb ik werkelijk meegemaakt. Nadat ik mijn haar gewassen had met de shampoo en conditioner, merkte ik dat mijn haar erg zacht was en veel meer glanst dan voorheen. Cool!

Naast de shampoo en conditioner bevat het verzorgingssetje ook nog een WECOLOUR argan silk en WECOLOUR dark bamboo. Maar wat zijn dit eigenlijk voor verzorgingsproducten? “Argan Silk is uitermate geschikt voor gekleurd haar en haar dat droog, poreus, dof en beschadigd is. De formule zorgt ervoor dat je haar wordt gevoed en de elasticiteit van je haar verbetert”, aldus WECOLOUR. Zelf gebruik ik dit product graag als ik zie dat mijn haar pluizig of statisch is. Hier heb ik in het najaar veel meer last van, waardoor dit product een musthave is tussen mijn verzorgingsproducten.

Dark Bamboo was een product waar ik nog totaal niet bekend mee was. Een spannende ervaring dus. Want wat is dit precies voor product en hoe gebruik je het? Dark Bamboo is een clay shampoo en conditioner treatment. Als eerste is het goed om te weten dat klei niet schuimt. To be honest, was ik verrast toen ik er achter kwam dat het product niet schuimde. Maar toen ik mij bedacht dat Dark Bamboo op basis van klei is gemaakt, viel het kwartje. Dark Bamboo breng je aan op droog ongewassen haar en laat je vervolgens vijf minuten intrekken. Na deze vijf minuten moet je het goed uitspoelen. “De dark bamboo heeft de werking van een shampoo en conditioner in een. Het reinigt je haar maar verzorgt en voedt het ook”, aldus WECOLOUR.

Al met al, de producten van WECOLOUR zijn oorspronkelijk bedoelt voor mensen met haar dat extra verzorging nodig heeft. Bijvoorbeeld als je het geverfd hebt. WECOLOUR verkoopt namelijk ook haarverf.  Zelf heb ik mijn haar nog nooit volledig geverfd en heb ik deze producten eigenlijk niet nodig. Toch gebruik ik ze; niet omdat het moet, maar omdat het kan. Het kan helemaal geen kwaad om je haar een extra verzorging te geven.

Heb jij je haar weleens geverfd?

Regards,
Lauryn