Inspiratie vinden is veel moeilijker dan het lijkt. Vooral als je absoluut niet in die creatieve stemming zit. Om je een beetje op het juiste spoor te helpen deel ik vandaag wat tips en tricks met jullie.

Online platforms: Pinterest en We Heart It

Voor mij zijn inspiratiebronnen als Pinterest en We Heart It al een groot hulpmiddel. Platforms zoals deze zijn misschien wat voor de hand liggend, maar dat is niet zomaar zo. Als je leert hoe je er mee om moet gaan, kan je er zeer positieve dingen uit halen. Je kan namelijk gemakkelijk scrollen door willekeurige foto’s als je nog niet weet waar je naar opzoek bent. Zodra je iets hebt gevonden kun je verder zoeken op dat betreffende onderwerp, toch? Je kan daarentegen ook heel gericht zoeken, door de zoektool te gebruiken. Als maar blijven scrollen tot je hetgeen hebt gevonden waar je naar opzoek bent. Dat is heerlijk. Het is ook top dat je naar borden van andere accounts kan kijken. Stel je zoekt inspiratie voor je nieuwe slaapkamer. Wellicht heeft iemand, met precies dezelfde smaak, al een bord gemaakt met precies de afbeeldingen die jij nodig had als inspiratie. Helemaal mooi.

Inspiratie vinden is niet altijd makkelijk. Zoeken in Pinterest of We Heart It kan daarom ook tot géén resultaat leiden. Geen probleem, probeer het een andere keer nog een keer. Vaak moet je echt die rust in jezelf gevonden hebben om écht vette ideeën te creëren. Daarnaast kan je ook een heleboel inspiratie opdoen uit je omgeving. Zit je bijvoorbeeld in de trein, kijk dan eens om je heen. Wat zie je? Hoe kan je dat toepassen op jouw situatie? Welke kleuren vind je mooi? Etc. etc. etc. Durf jezelf vragen te stellen en kijk vervolgens wat eruit komt. Ben je er uit eindelijk over uit? Vergeet het dan vooral niet op te schrijven. Hoe helder de ideeën nu kunnen lijken, hoe vaag ze later voor je kunnen zijn. Uitschrijven dus en op een ander, beter moment, uitwerken. That’s how we roll.

Regards,
Lauryn