Iedereen verschilt van elkaar. De een is een avondmens en de ander een ochtendpersoon. Het zijn van een ochtendmens heeft veel verschillende voordelen, geloof het of niet. Waarom zou je er niet een willen worden?

Als je vroeg opstaat, is je dag lekker lang en kan je enorm veel doen op maar één dag. Daarnaast kom je ‘s avonds ook een stuk sneller in slaap als je een lange dag achter de boeg hebt. Vroeg slapen zorgt er dan weer voor dat je bijtijds wakker wordt ‘s ochtends. Eigenlijk loopt het uiteindelijk als een cyclus door.

De volgende dingen herken je vast als je een ochtendpersoon bent (of er een wilt worden):

» Snooze

Échte ochtendmensen doen niet aan snooze. Maar om er een te worden is het wel de beste manier om mee te beginnen. Persoonlijk zet ik een stuk of drie wekkers, ieder een kwartier na elkaar. Op deze manier kan ik lekker blijven liggen, maar mét de zekerheid dat ik over een kwartier weer gewerkt wordt. Wanneer de laatste wekker gaat is het moment toch echt aangebroken; opstaan. Doordat ik al een paar keer ben gewekt in dezelfde ochtend is het voor mij minder lastig om tijdens de laatste wekker op te staan. Dat komt omdat ik al ben ontwaakt uit de diepste slaap en dus eigenlijk al langzaam wakker aan het worden ben. Het doel is natuurlijk om op te kunnen staan bij de eerste wekker.

» Ontbijtje

Een goed ontbijt is zeker niet onbelangrijk. Maak een heerlijk ontbijt met veel goede voedingsstoffen en eet het als een van de eerste dingen die je doet in de ochtend. Bijvoorbeeld een lekker kommetje Griekse yoghurt met Matcha Tea. Hoe eerder je eet, hoe eerder je de energie krijgt. Dit klinkt misschien logisch, maar voor mij persoonlijk is dat niet de beste oplossing. Hoe vroeger het is, hoe slechter ik eten door mijn keel krijg. Dat is heel naar. Voor mij werkt het om eerst rustig te douchen en om te kleden, waarna ik uitgebreid ga ontbijten. Kies altijd de beste optie voor jezelf. Wat voelt goed aan en kijk vooral naar wat het beste voor jouw lichaam werkt.

» Planning

Dit klinkt misschien alsof je weer op de middelbare school zit, maar maak een planning. Ik weet van mijzelf dat ik erg slecht ben in het bijhouden van een planning. Dit is dan ook de reden dat ik niet meer doe aan concrete plannings. Het doen van activiteiten op een exact gegeven tijd werkt voor mij niet. Wat mij echter wel verder heeft geholpen is het bedenken van in welke volgorde ik bepaalde activiteiten ga doen. Vooral op dagen vrij scheelt dit enorm en bespaar ik ook nog eens de tijd waarop ik normaal zou aarzelen.

Regards,
Lauryn