Ik studeer nu Creative Business en in deze opleiding worden wij studenten heel bewust gemaakt van marketing doeleinden en marketingpsychologie. Ook wel, wat doet het met de mens?

Kleine, nieuwe merken gun ik aandacht in de media. En omdat ik uit onderzoek weet dat een mens iets ca. zeven keer gezien moet hebben vóórdat zij overgaan tot aankoop wil ik de kleine merken daar graag bij helpen. Als influencer zijnde ben ik niet altijd bewust van het feit dat ik hun marketingmiddel ben. Er is nu namelijk sprake van influencer marketing. Tegenwoordig heel trending onder bedrijven. Juist daarom is het van belang om bij iedere stap die je in deze samenwerkingen maakt, goed na te denken.

Dat dit positief is voor het bedrijf is duidelijk. Maar waarom is het goed voor Regards Lauryn?

marketing

Op deze manier kan ikzelf ervaring op doen met verschillende bedrijven. Ik vind het erg interessant om te zien hoe ieder bedrijf/merk op een andere manier communiceert. Dat is voor mij gewoon heel leerzaam. Zo kan ik er ook achterkomen met wat voor type bedrijven Regards Lauryn wél en niet meer gaat samenwerken. Daarnaast vind ik het als individu ook erg leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Dus als mij gevraagd wordt om een schoonheidsdrank met collageen uit te proberen, zeg ik daar geen nee tegen. Is toch leuk om te zien of producten zoals deze werkelijk effect hebben? Kortom, deze situatie is voor mij zeker een win-win-situatie.

Niet samenwerken?

Er zijn ook kleine merken waar ik niet mee samenwerk. Dat kan te maken hebben met meerdere factoren. Wellicht heb ik eerder samengewerkt met dit merk en beviel de manier waarop het allemaal verlopen is niet. Het kan ook zo zijn dat het merk producten aanbiedt die niet passen bij Regards Lauryn. Dit laat zien dat samenwerken met kleine merken helemaal zo erg nog niet is, maar let wel op dat je altijd jouw eigen brand in bescherming moet nemen. Stel jezelf daarbij de volgende vragen:

» Past het merk bij mijn brand?
» Kan ik dit product goed naar voren brengen in mijn content?
» Hoe graag wil ik dit product/deze dienst in mijn bezit hebben?
» Neem ik genoegen met wat ik ervoor terugkrijg?

Mochten de antwoorden op de bovenstaande vragen allemaal positief zijn, dan zeg ik: go for it! 

Regards,
Lauryn