Door de telescoop kijken is iets wat ik vaker zou moeten doen. Omdat ik onlangs super geïnteresseerd ben geworden in astronomie is het nog specialer om deze planeten met het blote oog te kunnen zien.

Mijn ex-vriend en ik hebben samen naar Saturnus gekeken. Dit was voor mij een erg bijzonder moment, omdat Saturnus mijn favoriete planeet is. Hoe het eruit zag? Echt mega klein, maar zó schattig. Ik wilde het in mijn handen vast houden, haha. Helaas weten we allemaal dat Saturnus een van de grootste planeten is in ons zonnestelsel. Ik ga hem dus nooit kunnen knuffelen, oops.

Hé Maan, jij ook hier

Nadat we Saturnus gespot hadden besloten we naar de maan te kijken. Of eigenlijk mag ik zeggen, onze maan. De maan van onze aardbol. Super tof. Een van mijn grootste dromen is om ooit naar de maan te gaan. Het lijkt me geweldig om de wereld te zien van die afstand. Ook wel weer een beetje gek natuurlijk, maar ja als het zou kunnen zou ik het zeker gedaan hebben.

Toen ik deze keer weer door de telescoop keek werd ik weer verliefd op alle planeten die wij zagen. Gewoon het hele zonnestelsel is gewoon bijzonder. Het is toch speciaal hoe dit allemaal kan bestaan, en hoe het allemaal werkt. Al vet veel jaren lang. En wat zijn wij dan eigenlijk? De mens? Hmmm. Wat vind jij van het zonnestelsel?

Regards,
Lauryn