In het leven met sociale media is alles makkelijk te beïnvloeden. Dat is waarom er ‘influencers’ zijn tegenwoordig. Soms gebeurt het misschien onbewust, maar op veel momenten ook niet. Hoe zien anderen mij in deze wereld?

Onlangs scrolde ik door mijn Instagram feed en dacht ik: ‘Hé, hoe zien mijn volgers mij eigenlijk? Ik bedoel, ik deel dingen die voor mij normaal zijn. Maar dat is voor een ander misschien niet zo…’

“Alsof we allemaal dat perfecte leventje leven”

Natuurlijk kan het lijken dat ik een goed leven heb. Dat is toch de bedoeling van sociale media? Iedereen deelt hierop de leuke momenten van het leven. Alsof we allemaal dat perfecte leventje leven. Nou, dat denk ik dus niet. Er is altijd wel iets wat hen stoort of ervoor zorgt dat hij/zij niet kan genieten. Ik bedoel maar, uiteraard zijn er mensen die het beter hebben dan wij. Die voor ons dicht bij dat ‘perfecte leven’ zitten. Maar ik geloof niet dat zij het zelf zo zien. Wanneer je iets meer hebt, wil je nóg meer. Op deze manier creëert iedereen een opeenstapeling en is het gelukkig worden per individu steeds lastiger.

Oké, maar even terug naar het onderwerp. Eerlijk gezegd heb ik dit artikel niet geschreven om over mij zelf te praten of iets dergelijks. Ik was gewoon benieuwd naar hoe het er allemaal uit zien. Ik probeer jullie gewoon te vermaken en de foto’s met jullie te delen die ik heb gemaakt. Dat vind ik gewoon leuk om te doen. Dus nu ga ik jullie vragen: heb jij je weleens afgevraagd hoe anderen jou zien? Dat hoeft helemaal niet te maken te hebben met het verhaal over Instagram dat ik hierboven beschreven heb, maar het kan ook gaan over hoe mensen jou zien op school of op het werk.

Regards,
Lauryn