Een paar van jullie weten dat ik afgelopen jaar erg veel heb geblogd. Ik denk dat ik bijna iedere dag een artikel publiceerde. Tegenwoordig is dat heel anders, maar ik ga jullie vertellen hoe ik het blogritme weer ga opbouwen.

Als eerste is het belangrijk om een leuk en goed notitieboek te hebben. Hierin kan je namelijk je blogritme vastleggen en ideeën op uitwerken. Ik heb mijn eigen ontworpen via fotofabriek.nl. Het is super gemakkelijk én goedkoop om dit bij Fotofabriek te doen. Dat zorgt voor een zeer goede stemming en motivatie voor het creëren van een nieuw ritme. Ja, dat is een groot deel dat aanwezig moet zijn om het vol te kunnen houden. 

Hoe ik het allemaal weer ga opbouwen is als volgt: ik ga gewoon stap voor stap artikelen publiceren. Iedere keer wanneer ik een blog wil schrijven heb ik namelijk stress. Dat is niet goed voor mijn content. Want wat gebeurt er dan? Er komen alleen maar slechte blogartikelen uit waar niemand iets aan heeft. In dit soort periodes probeer ik altijd zoveel posts als mogelijk te publiceren. Maar nee, zo werkt dat helaas niet. Wanneer het gaat om kwantiteit (en dus niet om kwaliteit) is er toch écht iets mis, heb ik gemerkt. De conclusie van dit soort blogposts: niemand leest ze. Dus je krijgt gewoon ook niets terug voor de tijd en moeite die je erin hebt gestopt. Het is voor mij dus beter om minder artikelen te publiceren waarvan de kwaliteit wel goed en betrouwbaar is.

Maak een to-do list.

Vaak wanneer ik ‘s-avonds in bed lig krijg ik super veel goede ideeën. Ik probeer deze altijd direct te noteren zodat ik ze later op een rustig moment kan uitwerken. Met veel van dit soort goede ideeën ontstaat er automatisch een to-do list. De gouden tip hiervoor is: nooit forceren. Maak je to-do periode nooit te kort. Het slaat nergens op als je de dingen op je lijstje niet correct kan uitvoeren, toch? Plus, dat zorgt alleen maar voor méér stress. Ik kan je vertellen dat ik dit vaak genoeg heb meegemaakt.

Om een lang verhaal kort te maken, ik zal voortaan Instagram campagnes prioriteit geven. Deze moeten natuurlijk ook nog verzorgd en gepubliceerd worden. Als ik hiernaast nog tijd over houd vind ik het uiteraard nog steeds leuk om artikelen te schrijven.

Regards,
Lauryn