We kennen het allemaal wel, dat moment waarop je even nergens zin in hebt. Gewoon geen zin hebt om iets te doen. Vandaag vertel ik hoe je daar vanaf kunt komen.

vraag het jezelf

We hebben allemaal wel eens geen zin om mee te gaan naar vrienden of een familie verjaardag. Maar vraag jezelf eens af waarom je het juist wel zou moeten doen. Het is begrijpelijk dat je geen zin hebt in familie, omdat je misschien geen nichtjes of neefjes hebt om mee te praten. Dus verveel je je. Geen probleem. Maar je weet dat er genoeg families zijn die deze familieleden niet meer hebben. Het is dus goed om een moment blij te zijn met het feit dat jij deze mensen nog wel in je leven hebt. En zo zijn er nog veel meer andere situaties waarin je kan bedenken waarom het goed zou zijn om wel te gaan of het wel te doen.

☾ versla je angsten

Het kan ook zo zijn dat je ergens geen zin in hebt omdat je wellicht bang bent voor iets. Persoonlijk heb ik belangst. Ik vind het doodeng om te bellen met vreemden. Dit is dan ook de reden dat ik dit soort belafspraken altijd verplaats of uitstel. Dat is zeker niet goed, want de angst wordt op dit soort momenten alleen maar groter. Het is daarom juist goed om het wel te doen en het liefst zo snel mogelijk. Dan ben je er maar vanaf. Plus, je hebt je angst verslagen. Je hoeft er alleen maar gewend mee te raken en het vaak genoeg te doen en je zult er nooit meer last van hebben.

☾ laat je ideale beeld achter

Iedereen heeft een ideaal beeld over een bepaalde situatie of onderwerp. Maar probeer deze op sommige momenten even wat minder serieus te nemen. Niemand is perfect, jij dus ook niet. Het is daarom absoluut niet erg als je fouten maakt in het leven. Daar leer je alleen maar meer van. Begin gewoon met je taak en kijk zelf maar hoe het verder loopt. Wie niet waagt, wie niet wint ;-).

Regards,
Lauryn