Een handleiding voor Instagram

Er is een heleboel veranderd onlangs. Van een ander algoritme naar Instagram Stories. Laten we zien wat de beste manier is om Instagram te gebruiken: Handleiding Instagram

In de tussentijd heb ik tienduizend (!!!) volgers behaald op Instagram. Er moet toch iets goed gaan, zou je denken? Toch zijn er genoeg mensen die klagen over het nieuwe algoritme, omdat je gewoon niet zoveel likes meer krijgt als voorheen. Dat is erg jammer. Wat is een foto op Instagram zonder likes, haha?

♔ like en comment
Het is erg belangrijk om voldoende foto’s te liken. Dit geldt ook voor het reageren op foto’s van anderen. Wanneer je veel liked en comment krijg je het gegarandeerd terug. Daarnaast word je account ook beter beoordeeld door Instagram waardoor deze een hogere plek krijg in de tijdlijn van jouw volgers. Dat is wat we willen, toch?

♔ gebruik stories
Wanneer je Instagram Stories gebruikt ben je zichtbaar boven de tijdlijn van jouw volgers. Wanneer je maar even in beeld bij hen bent, ben je ook even in hun gedachten. Als dat maar vaak genoeg voor komt zullen ze je minder snel vergeten. Als ze dit wel doen, zullen ze je na een tijdje waarschijnlijk ontvolgen. Je bent dan niet boeiend genoeg voor ze. Laat ze zien dat je nog steeds leeft en gewoon actief bent op Instagram!

♔ creëer een mooie feed
En last but not least, creëer een mooie feed. Dit is naast de andere factoren ook een belangrijk onderdeel. Wanneer vreemden jouw account bezoeken en zij op het eerste gezicht worden afgeschrikt van de foto’s en/of de volgorde hiervan zullen ze je waarschijnlijk ook niet gaan volgen.

Regards,
Lauryn

P.S. Volg je mij al op Instagram? — @regardslauryn

2 Comments

  1. by Marieke | Bluebell Forest on June 8, 2017  11:21 am Reply

    Wat een goede tips! Ik moet eerlijk zeggen dat mijn aantal likes nog steeds gestaag groeit. Misschien niet snel, maar dat geeft niet. Iets wat ik wel écht lastig vind, is het bedenken van een foto iedere dag. Mijn dagen zijn gewoon niet zo speciaal... Veel college, boterhammen met kaas en netflix haha.

    • by Lauryn Stadhouder on July 3, 2017  8:32 pm Reply

      Ah, ja dat is ook wel moeilijk! Meestal maak ik meerdere foto's op een gezellige dag zodat ik deze gespreid kan posten. Heb ik even geen foto om te plaatsen? Dan maak ik of een flatlay van mijn favoriete producten of mijn followers hebben gewoon pech. Haha ;-)

Leave a reply

Your email address will not be published.