Soms heb ik van die weken waarin ik alleen maar negatieve gedachtes heb. In dit soort weken voel ik me verdrietig en slap. Het enige wat ik op dat soort momenten wil doen is alleen zijn en slapen. Is dit een tiener ding of niet?

“A negative mind will never give you a positive life.” 

Het zal best normaal zijn om zo nu en dan een dipje te hebben. Maar dat neemt niet weg dat het enorm vervelend kan zijn. Om dit soort negatieve gedachtes weg te halen heb ik wat research gedaan. De informatie die ik vond was voor mij best relevant. Dat bracht mij weer op het idee om erover te schrijven op Regards Lauryn.

✧ herken wat het onderwerp is

In de meeste gevallen is het zeker niet makkelijk om te herkennen waar je nu precies ongelukkig door bent. Maar wanneer je het maar vaak genoeg probeert, durf ik te wedden dat ook jij er achter zal komen. Wanneer we ons bewust zijn van wat het onderwerp precies is, is de kans ook groter dat we er iets aan kunnen doen. Je kan bijvoorbeeld specifieker zoeken naar hulpmiddelen en/of manieren die er tegen helpen.

✧ vervang de negatieve gedachtes

Dit gedeelte is nóg lastiger dan het onderwerp herkennen. Maar wanneer je dit kan zal je gegarandeerd weer gelukkig worden. Stel nu dat je ongelukkig bent omdat je simpelweg niet zoveel geld te besteden hebt. Dan is er altijd een manier om er wat aan te doen. Zoek bijvoorbeeld een (bij)baantje en verdien het geld dat je wilt hebben. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om het geld dat je hebt te sparen voor dingen die je écht wilt, in plaats van het uit te geven aan kleine onnodige dingen.

✧ wordt weer gelukkig

Daarnaast hebben we allemaal wel iets wat we enorm leuk vinden. Persoonlijk ben ik echt een katten freak. Ik word al blij als ik een kat voorbij zie lopen in de straat bijvoorbeeld. Ga na wat jou weer gelukkig maakt en zoek deze lichtpunten regelmatig op in het leven. Ben je net zo weg van katten als ik? Dan kan je bijvoorbeeld vaker de straat op gaan en de katten aaien die je tegen komt.

Regards,
Lauryn