Juist ja, je leest het goed. Het is werkelijk mogelijk om jouw hbo voltijd studie te combineren met het bloggersleven.

Momenteel studeer ik aan de Hogeschool van Amsterdam. Dat betekent dat dit voor mij zeker wel drie uur reizen is op een dag. Klinkt vermoeiend hè? Is het niet.

evenement shoeby fred van leer

Heel veel bloggersevents bevinden zich namelijk in onze hoofdstad, Amsterdam. Het is voor mij dus eigenlijk juist wél ideaal om dit te combineren. Als ik ‘s morgens lessen heb staan, kan ik ‘s middags mak-ke-lijk naar een evenement. Ik heb zelfs een keer gehad dat ik daar zelfs nog een paar uur op moest wachten, lol.

“Het is voor mij dus eigenlijk juist wél ideaal om dit te combineren”

Ook heb ik op de studie die ik volg géén verplichte aanwezigheid, wat betekent dat ik eventueel wel een lesje kan missen. Maar goed, ik wil natuurlijk wel alle vakken halen en uiteindelijk dat bachelor-papiertje hebben. Dus om heel veel lessen te missen, is niet handig. Máár, dat neemt niet weg dat het wel veel flexibiliteit geeft. Ik kan namelijk inschatten hoeveel uur ik nodig heb voor een bepaald vak. Dus mocht ik van tevoren al weten dat ik ergens niet aanwezig kan zijn, dan kan ik van te voren al het ‘huiswerk’ maken voor de gemiste les. Hiervoor lees ik vaak de genoemde hoofdstukken uit het boek door en kijk ik op de modulepagina of er nog opdrachten zijn die gemaakt moeten worden. Easy as that! 

Daarnaast is de studie die ik volg in de richting van media. Dat betekent dat iedereen het juist leuk vindt als ik aanwezig kan zijn bij een lancering van een nieuwe collectie. Het is uiteindelijk toch socializen en werken voor de toekomst, niet waar?

Regards,
Lauryn