Toen ik zo’n 4,5 jaar geleden begon op Blogspot met Regards Lauryn, was de blogwereld héél anders. Nu ik weer begonnen ben zijn een aantal dingen mij opgevallen.

Het is natuurlijk meer dan logisch dat dingen veranderen. Zo ook het bloggerswereldje. Wat ik mij voornamelijk kon herinneren van deze ‘wereld’ is dat het behalen van volgers op Bloglovin’ zeker een must was. Volgens mij keken zelfs bedrijven naar dit aantal om op te baseren of zij met jou wilden samenwerken of niet. Naar mijn idee is de ‘macht’ van dit platform op het moment veel minder geworden. Althans, ik kijk er nooit meer op om blogartikelen van andere bloggers te lezen. Sad, right? 

Ook het plannen en publiceren van artikelen rond bepaalde tijdstippen is naar mijn idee sterk veranderd. Toen plande ik mijn artikelen altijd in voor ‘s Ochtends vroeg. Ik dacht namelijk altijd dat de meeste bezoekers mijn website bezochten vóór dat zij naar werk of school gingen. Terwijl ik op dit moment eerder het idee heb dat mijn posts beter gelezen worden ‘s Avonds. Omdat men dan pas de tijd heeft om rustig te gaan zitten. Dit heeft natuurlijk te maken met de verandering van mijn doelgroep. Dat is ook iets wat ik nog zeker wil onderzoeken. Wie mijn doelgroep nu precies is. Want bloggen met in mijn achterhoofd de doelgroep die ik had, is niet héél verstandig.

Online Marketing cursus

Ook volg ik nu voor school een Google Online Marketing cursus, waarbij het voornamelijk over SEO gaat. ‘Vroeger’ wist ik uiteraard wel wat dit was en probeerde ik er een beetje op in te spelen. Maar ik was er nooit zo heel erg actief mee bezig. Gewoon, omdat ik nooit besefte hoe belangrijk dit überhaupt kon zijn voor mijn website. Nu ik deze lessen volg, kom ik erachter dat het een sterke factor is voor bezoekers. Dit zal dan ook, naast doelgroeponderzoek, een nieuw onderwerp worden waar ik mij in zal verdiepen. Lijkt het jullie leuk om mijn gevonden resultaten terug te lezen in een artikel?

Regards,
Lauryn