Als blogger zijnde ontvang je vast weleens verzoeken om bepaalde producten te beoordelen op jouw pagina, url’s uit te wisselen en/of om advertenties voor hen te maken. Tijdens deze verzoekjes vraag je jezelf af, is dit adverteren mijn privacy waard?

Het maken van advertenties voor andere bedrijven is voor mij in sommige gevallen een lastig dilemma. Ik bedoel, dit heeft natuurlijk alles te maken met de merknaam en het concept. Sommige merken en hun concepten passen perfect bij wat Regards Lauryn is. In zulke momenten is er uiteraard géén probleem. Maar, er zijn ook merken die concepten delen waarin Regards Lauryn iets minder goed past. En natuurlijk kan ik deze verzoeken direct afwijzen, dat is namelijk ook wat er in de meeste gevallen gebruikt. Soms vind ik het concept wél mega interessant, maar weet ik niet zo goed hoe ik hier content voor kan maken. Ik wil natuurlijk wel zo dicht mogelijk bij mijn eigen brand blijven. In deze situatie begin ik altijd met heel hard nadenken totdat er een idee uitkomt.

“Direct afwijzen voelt voor mij als een zwakke optie”

Ik vind het persoonlijk moeilijk om te adverteren op een persoonlijke manier. Waarom? Omdat ik als Lauryn zijnde niet per se geassocieerd wil worden met een bepaalde naam. Hierin moet ik dus gaan nadenken hoe ik dit op een manier kan overbrengen waarbij ik mijzelf als persoon niet in de advertentie plaats. In sommige concepten of ideeën is dat mogelijk. Maar in de meeste niet. Zeker niet omdat Regards Lauryn gewoon een persoonlijk merk is van mij. In deze situatie ben ik al zo diep gekropen dat ik vind dat ik er niet meer zomaar uit kan komen. Direct afwijzen voelt voor mij als een zwakke optie. Er moet toch een manier zijn waarop het wel kan?

Nadat ik weer enorm hard heb gebrainstormd is er eindelijk een goed idee ontstaan waarin zowel mijn eigen merk past als hun concept. Joepie! Maar dan volgt alweer de volgende vraag. Mensen zullen zonder twijfel denken dat ik werkelijk gebruik maak van het merk waar ik voor adverteer. Dat is natuurlijk logisch, want je wilt als influencer wel 100% achter iets staan dat jij promoot. Daar ben ik dus wel oké mee. Maar in sommige gevallen gebruik ik na de advertentie periode het betreffende product niet meer, en dan vragen mensen mij of ik het inderdaad écht gebruik. Is het in deze situatie slecht om dan eerlijk te zijn, en te zeggen van niet? Moeten influencers werkelijk het product gebruiken waar zij voor adverteren?

Zelf denk ik dat dit niet per se hoeft. Het maken van advertenties gaat niet altijd om de persoon die in de betreffende commercial zit. Het gaat toch meer om het feit wat het product doet door dit anderen te laten zien. Vandaag denk ik dat ik precies in deze positie sta. In de advertentie waar ik in dit artikel over praat gaat het om het product, en niet om mij. Maar de belangrijkste vraag is, wat vinden jullie daarvan?

Regards,
Lauryn